Opiskelija ryhtyi syömään hyönteisiä – haluaa estää sydänsairaudet

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Sairauksista kirjoitetaan niin paljon mediassa, että moni voi olla sairauskammoinen, vaikka oma kunto ja terveys olisikin kohdillaan. Pöpöjä varotaan ja omaa kehoa yritetään vahvistaa erikoisdieeteillä. Nyt erään brittiopiskelijan ruokavalio on herättänyt hämmennystä.

24-vuotias Peter Bickerton on myöntänyt syöneensä kymmeniä tuhansia hyönteisiä pitääkseen sydänsairaudet loitolla ja kolesterolin alhaalla. Hän on nauttinut omien sanojensa mukaan muun muassa 10.000 laulukaskasta, 5.000 kulkusirkkaa ja 1.000 matoa. Bickerton on laittanut hyönteisiä mausteeksi esimerkiksi puuroon, voileipiin ja tacoihin.

– Se alkoi, kun setäni kuoli sydänkohtaukseen 45 vuoden iässä. Me testasimme kolesteroliarvot ja äitini sekä hänen seitsemän sisaruksensa arvot todettiin vaarallisen korkeiksi. Diagnoosi järkytti minua. Olin vielä nuori ja tiesin, että pitäisi tehdä jotain asialle heti, etten päätyisi samaan kohtaloon kuin koko perheeni, Blackburnissa Englannissa asuva mies kommentoi Female First -sivustolle.