15-vuotias DJ rakentaa laitteensa jätteistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetin ja teknologian kehittyminen on tarjonnut lähes kelle tahansa länsimaiselle nuorelle mahdollisuuden tuottaa omaa musikkia, kokeilla kykyjään tiskijukkana tai jopa aloittaa oman radiokanavansa. Köyhissä maissa asuvilla nuorilla ei kuitenkaan ole samanlaisia mahdollisuuksia.

YouTube
YouTube

Sierra Leonessa asuva Kelvin Doe on vasta 15-vuotias, mutta hänet tunnetaan jo DJ:nä ja keksijänä. Nokkela nuori mies on resurssien puutteessa valmistanut elektronisia laitteita itse todellisella tee-se-itse -mentaliteetillä, roskien joukosta löytämästään materiaalista. Kelvin on esimerkiksi luonut kylänsä ensimmäisen toimivan radioaseman.

Kelvin Doen hämmästyttävät taidot ja innovatiivisuus on herättänyt muun muassa yhdysvaltalaisen, arvostetun Massachusettsin teknillisen korkeakoulun huomion. 15-vuotiaan keksijän ja radiojuontajan inspiroivaan ja koskettavaan elämään päästään tutustumaan Youtuben THNKR-kanavan videolla.

)