Krokotiili kohtasi voittajansa – päätyi saukkojen ruoaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin hurjasta tapauksesta, jossa suurikokoinen python söi itseään suuremman krokotiilin Australiassa. Harvinainen taistelu oli kestänyt viitisen tuntia, kunnes krokotiili oli luovuttanut käärmeen kuristusotteessa.

Geoff Walsh, Lake Woodruff National Wildlife Refuge
Geoff Walsh, Lake Woodruff National Wildlife Refuge

Nyt Floridasta kantautuu hieman samantapaisia uutisia, sillä siellä on nähty tapaus, jossa saukot panevat alligaattorin parempiin suihin. Discovery Newsin mukaan tapahtumasarja tapahtui Lake Woodruffin maisemissa ja alligaattori oli voimaton terävähampaisten näätäeläinten edessä. Tilanne tallentui kuviin, jotka on nyt julkaistu suojelualueen Facebook-sivuilla.

Vedessä viihtyvä näätäeläin, eli saukko, tunnetaan etenkin sen leikkisästä luonteestaan ja siitä, että ne hallitsevat temppuja jos jonkinlaisia. Suomen saukkokannan kooksi arvioidaan noin 3.000 yksilöä, mutta helpommin lajia tapaa eläintarhoissa temppuilemassa.