Mies hyppää Mount Everestiltä – uskomaton hyppy livenä myös Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Henkeäsalpaava jännitysnäytelmä liimaa tv-yleisön ympäri maailmaa ruudun ääreen 11. toukokuuta, kun amerikkalainen liitopukuhyppääjä Joby Ogwyn yrittää suorittaa ensimmäisenä maailmassa liitopukuhypyn Mount Everestin huipulta.

Matkaa maailman korkeimmalta vuorelta alas on vajaa yhdeksän kilometriä. Lennon aikana hyppääjän nopeus nousee jopa 240 kilometriin tunnissa. Hyppy televisioidaan ja esitetään suorana lähetyksenä Discovery Channelilla ympäri maailmaa.

Tempaus huipentuu kahden tunnin erikoislähetykseen, joka tallentaa Jobyn matkan Everestin huipulle ja sieltä alas äärimmäisissä olosuhteissa. Liitopukuun kiinnitetyt kamerat tarjoavat katsojille ainutlaatuisen lintuperspektiivin lennosta. Suomessa ilmaliitoa voi seurata livenä Discoveryn Channelin lisäksi Kutosella 11. toukokuuta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 4.15 alkaen.