Asiantuntija: Unohda normaalius seksielämässä!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmiset haluavat kovasti sulautua joukkoon ja olla normaaleja. Suomalaiselle erilaisena porukasta erottuminen voi tuntua ahdistavalta. Oman polun löytäminen voi kuitenkin olla monessa suhteessa hyödyllistä – ja nyt seksiasiantuntija Tracey Coxin se voi parantaa myös tunnelmaa makuuhuoneessa.

Coxin mukaan ihmiset huolehtivat hämmentävän paljon siitä, ovatko heidän seksuaalisuutensa ja mieltymyksensä normaaleja. Naisen mukaan normaaliutta on mahdotonta määrittää, koska olemme kaikki yksilöitä. Jos esimerkiksi oraaliseksi sopii toiselle, se saattaa herättää kuvotusta toisessa. Ei ole yhtä ja samaa kaavaa, joka toimisi kaikille.

Seksimyytteihin ei siis kannata uskoa, sillä päätyy vain kadehtimaan muiden seksielämää ja luulemaan, että aidan takana asiat osataan hoitaa jotenkin paremmin. Toisten sanomisten perusteella ei voi päätellä, mitä he tekevät sängyssä, koska ihmisten sanat ja teot eivät aina kohtaa toisiaan. On parempi ottaa asenne, jossa seksi on terve aktiviteetti, ja uusia asioita on lupa kokeilla, kirjoittaa Daily Mail.

Kun ei ole olemassa kinkyä ja luvatonta ja kaikkea saa testata, petileikeistä voi tulla sananmukaisesti aikuisten yhteisiä leikkihetkiä. Jos partneri ehdottaa uusia rakasteluasentoja, anna palaa. Parasta on täydellinen rentoutuminen ilman odotuksia. Kukaan muu ei määrittele nautintoasi ja sitä, mistä saat kokea mielihyvää – paitsi sinä itse.