Momio, lasten Facebook, laajentaa Suomeen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapset voivat nyt käyttää sosiaalista mediaa turvallisesti, kun Tanskassa suosituksi noussut Momio julkaistaan myös Suomessa lauantaina 15. maaliskuuta. Momio on saavuttanut kotimaassaan alakouluikäisten suosion ja ollut ladatuimpien ilmaissovellusten joukossa.

Momio
Momio

Sovelluksen kehittänyt yritys watAgame katsoo menestyksen olevan osoitus siitä, että lapsilta on puuttunut heille suunnattu sosiaalisen median väline.

– Monet sosiaalisen median tuotteet on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, mutta lapset käyttävät niitä siitä huolimatta. Koimme, että lapset ansaitsevat oman palvelun, joka on räätälöity heidän tarpeisiinsa, watAgamen toimitusjohtaja Henrik Riis kertoo.

Momio perustuu yhteydenpitoon kavereiden kanssa, mutta se sisältää myös pelillisiä elementtejä. Tärkeänä ominaisuutena ovat kattavat turvallisuusjärjestelmät, jotka erottavat Momion aikuisille suunnatuista sovelluksista.

– Vanhemmat ja erilaiset järjestöt ovat huolissaan siitä, että lapset käyttävät aikuisille suunnattua sosiaalista mediaa, jossa he voivat altistua haitalliselle sisällölle tai pahaa tahtoville ihmisille. Momiossa turvallisuus on ykkössijalla, Riis sanoo.

watAgame on kehittänyt tuotteidensa turvallisuusmekanismeja vuosien ajan pyörittäessään Pohjois-Euroopan suurinta tyttöjen yhteisöä, goSupermodelia. Mekanismeja hyödynnetään myös Momiossa, jossa sisältöä tarkkailevat sekä moderaattorit että automaattiset valvontajärjestelmät.

Kaikesta sisällöstä voi raportoida sivuston ylläpidolle, ja epäilyttävä sisältö poistetaan automaattisesti käyttäjien näkyviltä. Momioon ei rekisteröidytä omalla kuvalla eikä koko nimellä. Momion tuotot tulevat pääasiassa mainosmyynnistä.

Sovellus on ilmainen, ja se on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Suomen lisäksi sovellus julkaistaan tällä viikolla Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Belgiassa.