Räppäri hiljensi vauvan kuin taikaiskusta – Notorious B.I.G. vaikuttaa yhä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tupac Shakurin ja Notorious B.I.G:n murhat kuuluvat hiphop-maailman tunnetuimpiin selvittämättömiin murhiin. Jälkimmäisestä tapauksesta on vielä vuosienkin tauon jälkeen ilmestynyt julkisuuteen lisätietoja, joiden perusteella tapauksen ratkeaminen saattaa olla hieman lähempänä.

YouTube
YouTube

Paremmin Notorious B.I.G. -taiteilijanimellään tunnetun Christopher Wallace murhattiin maaliskuussa 1997, mutta hänen musiikkinsa elää yhä edelleen. Sen osoittaa muun muassa tuore nettivideo, jossa legendan musiikki rauhoittaa itkevän vauvan kuin taikaiskusta. Ja musiikin loppuminen aiheuttaa jälleen uuden itkun.

Notorious B.I.G. ammuttiin hänen poistuttuaan musiikkiteollisuuden gaalajuhlista maaliskuussa 1997. Tunnetun teorian mukaan tapauksen taustalla olisivat olleet korruptoituneet poliisit. Kuollessaan Christopher Wallace oli Tupac Shakurin ohella yksi maailman suosituimmista hiphop-tähdistä. Hänen murhansa on alusta saakka epäilty liittyneen Yhdysvaltojen itä- ja länsirannikon hiphop-joukkioiden välienselvittelyyn.