Pastori syyttää uutta Disney-elokuvaa homopropagandaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Löyhästi H. C. Andersenin Lumikuningatar -satuun perustuva Disneyn animaatioelokuva Frozen – huurteinen seikkailu sai ensi-iltansa loppuvuodesta 2013. Helmikuuhun mennessä yli miljardi dollaria tuottanut elokuva oli suuri menestys lippuluukuilla, ja se sai runsaasti myös positiivisia arvosteluja.

Kaikki eivät kuitenkaan ole elokuvasta yhtä innoissaan. Yhdysvaltalainen pastori Kevin Swanson on kutsunut Frozen – huurteinen seikkailu -animaatiota radio-ohjelmassaan puhtaasti pahaksi elokuvaksi ja homoseksuaaliseksi propagandaksi. Mies ei tosin paljastanut sen tarkemmin, mihin hänen syytöksensä tarkalleen ottaen perustuvat.

Kevin Swansonin raivo ei rajaudu ainoastaan Frozen-elokuvaan, vaan koko Disney-yhtiöön. Pastori nimittäin epäilee, että itse Paholainen olisi saattanut istunut yhtiön johtokunnan kokoushuoneessa vuodesta 1984 lähtien. Kyseisenä vuonna Disney-yhtiö katkaisi siteensä yhdysvaltaiseen Boy Scouts of America -liikkeeseen, tiettävästi sen homojen vastaisen linjan vuoksi.