Toimittaja yritti ostaa munuaisen Facebookista – sai 11 yhteydenottoa!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sisäelinkauppa on aktiivisesti maailmalla toimiva rikollisuuden muoto, jossa uusien sisäelinten tarpeessa olevat ihmiset turvautuvat hämäräperäisiin lahjoittajiin sen sijaan, että odottaisivat uutta elintä kiltisti sairaalan jonossa. Facebook on sen sijaan tehokas markkinointikanava.

Brittiläisen Sunday Postin toimittaja oli tekeytynyt munuaista tarvitsevan naisen veljeksi ja pani Facebookiin ilmoituksen, jossa hän etsi sisäelintä 36.000 euron maksua vastaan. Mies sai yhteensä 11 vastausta ja yhteydenottoja tuli Intiasta saakka.

Yksi munuaisen myyjistä oli 22-vuotias mies, joka olisi lentänyt summalla takaisin kotimaahansa Unkariin raskaana olevan vaimonsa kanssa. Sisäelimien myyminen on Britanniassa lähes kaikkien muiden maiden tapaan laitonta. Osa potilaista joutuu odottamaan uutta sisäelintä jopa seitsemän vuotta.