Kuukauden idiootti -palkinnon voittaja: Pankkiryöstäjä julkaisi selfiensä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ei ole ensimmäinen kerta, kun älykkyysosamäärältään vajavaisempi rikollinen jää kiinni oman tyhmyytensä vuoksi. Toisinaan poliisi jäljittää roistoja myös sosiaalisen median avulla, ja nyt kiikkiin on jäänyt pankkiryöstäjä New Yorkista.

Brooklynista kotoisin oleva 21-vuotias mies julkaisi Facebookissa kuvan itsestään poseeraamassa järeän konepistoolin kanssa. Järjen jättiläinen oli kirjoittanut kuvan yhteyteen, että hänen elämänsä meni hyvin, koska oli ostanut samana päivänä uuden asunnon ja moottoripyörän. Yksi miehen kavereista kommentoi kuvaa, että mies meni liian pitkälle, koska poliisit vahtivat Facebookia.

King Romeo -nimellä Facebookissa esiintyvä mies oli ryöstänyt päivää aiemmin Michiganissa sijaitsevan Chemical Bankin saaden saaliikseen 7.000 dollaria, eli noin 5.000 euroa. Sitä ennen hän oli käynyt keikalla muun muassa Bank of Americassa, josta hän sai mukaansa alle 3.000 euroa, New York Post raportoi.

Valvontakameramateriaalin avulla selvitettiin nopeasti, että ryöstössä käytetty ase oli sama kuin minkä kanssa newyorkilainen kuvissaan poseerasi. Koska miehellä ei ilmeisesti ole järjen hiventäkään, julkaisi hän myös Facebookissa kuvan talostaan, jossa poliisit kävivät pidättämässä hänet. Tekijä tunnusti ryöstöt.