Olisitko uskonut? Täällä otetaan eniten selfie-kuvia maailmassa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Globaaliksi ilmiöksi viime vuosina nousseilla selfie-omakuvilla ei vielä ole virallista suomenkielen termiä. Toistaiseksi sosiaalisessa mediassa jaetuista omakuvista on käytetty murrealueesta riippuen vapaasti käännettyjä nimikkeitä, kuten meitsie, itsuli ja siemie.

Twitter
Twitter

Nyt Time-lehti on listannut maailman 100 kaupunkia, joissa jaettavien omakuvien ottaminen on suosituinta. Lehden tutkimuksessa maailman selfie-pääkaupungiksi selvisi jokseenkin yllättäen Filipiineillä sijaitseva, noin 500.000 asukkaan Makati. Toisen sijan otti sen sijaan haltuunsa odotetusti läntisen maailman hipster-pääkaupunki New York, ja siellä erityisesti Manhattanin kaupunginosa.

Kolmanneksi eniten selfie-kuvia otetaan Yhdysvaltain Miamissa, jonka lukuisat uimarannat epäilemättä innoittavat lomailijoita ottamaan itsestään aurinkoisia bikinikuvia. Sen sijaan esimerkiksi pinnallisena pidetty Los Angeles ei selvinnyt listauksessa edes kymmenen suurimman selfie-kaupungin joukkoon.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Yhdysvaltain ulkopuolisista kaupungeista kärkikymmeneen päätyivät muun muassa Malesian Petaling Jaya, Iraelin Tel Aviv, Iso-Britannian Manchester ja Italian Milano. Selfie-kuvien ottaminen tuntuu olevan suosittu harrastus Etelä-Kiinan meren alueella sijaitsevissa valtioissa, sillä Filippiinit ja Malesia ovat edustettuina Top 10 -listalla kumpikin kahden kaupungin voimin.

Pohjoismaista selfie-kuvia otettiin eniten Norjan Oslossa, joka sijoittui listalla sijalle 12. Helsinki päätyi juuri ja juuri kärkineljänneksen joukkoon, sillä maamme pääkaupunki on listan 24. sijalla. Time-lehden kotisivujen mukaan Helsingissä on noin 69 selfie-harrastajaa 100.000 asukasta kohden.