Finnairin lento tehnyt hätälaskun Müncheniin – suosikkiartisti mukana!

Ohhoh! · Stara.fi

Finnairin lento AY2803 on hetki sitten tehnyt hätälaskun Saksassa Münchenin lentokentälle. Staran paikalta saamien tietojen mukaan kapteeni ilmoitti ennen laskeutumista matkustajille vikailmoituksesta koneen jarruissa, ja muiden hätäproseduurien lisäksi matkustajia pyydettiin laskun ajaksi pakkolaskuasentoon.

finnair15032014a

Helsingistä kello 9.20 kohti Saksaa lähteneessä lentokoneessa tunnelma oli ilmoituksen jälkeen pelokas, mutta kuitenkin rauhallinen. Laskeutuminen sujui lopulta hyvin, mutta oli matkustajien mukaan selvästi tavallista rajumpi. Myös lentokentällä valmistauduttiin vaaratilanteeseen, sillä konetta oli kiitotien varrella vastassa suuri joukko hälytysajoneuvoja, kuten ambulansseja ja paloautoja.

Finnairista vahvistettiin hetki sitten Staralle, että kyseessä oli koneen laitteiston tekemä vikailmoitus, minkä johdosta koneessa ryhdyttiin asianmukaisiin varotoimenpiteisiin. Vikaa ei kuitenkaan koneessa lopulta ollut, joten matkustajat eivät olleet missään vaiheessa vaarassa.

Lennolla oli mukana suomalainen suosikkiartisti Mikko ”Setä Tamu” Tamminen, joka matkasi Saksaan huippumiksaaja Arttu Peljon kanssa tekemään uusia hittejä. Peljo on vastannut jo vuosien ajan lukuisten Suomen myydyimpien albumien loppusilauksesta. Stara tavoitti miehet lentokentältä.

– Hieman toki pelotti, mutta hengissä ollaan ja uutta matskua tulee ennen kesää, Tamminen kertoi Staralle hetki vaaratilanteen jälkeen.

finnair15032014b

PÄIVITYS: Finnairin kommentti lisätty kello 13.15.