Uusi Lex Luthor valittu – tämä mies Teräsmiehen arkkiviholliseksi!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet supersankarigenren fanit ovat innoissaan tulevasta Batman vs. Superman -elokuvasta, joka on fuusio Man of Steel ja Dark Knight -elokuvista. Kyseistä elokuvaa tähdittävät Henry Cavill ja soraääniä roolivalinnastaan saanut Ben Affleck. Nyt myös Teräsmiehen arkkivihollinen Lex Luthor on saanut uudet kasvot.

Pahanilkisenä Lexinä tullaan näkemään näyttelijä Jesse Eisenberg. Valinta ei ole saanut isoa kannatusta fanien keskuudessa – Eisenberg nähdään nimittäin yleensä nörttirooleissa. Ohjaaja Zack Snyder on puolustellut näin yllättävää päätöstä.

– Lex Luthor on monimutkainen ja sivistynyt hahmo, jonka älykkyys, varakkuus ja asema tekevät hänestä ihmisen, joka pystyy haastamaan Teräsmiehen mahdin. Jesse voi roolissa tutkia kiinnostavaa dynamiikkaa ja viedä hahmoa uusiin ja odottamattomiin suuntiin, kertoi Snyder lausunnossaan Mirror-lehden mukaan.

Batman vs. Superman -elokuva ilmestyy valkokankaille vuonna 2016. 30-vuotias tähti on tullut tutuksi aiemmin Adventureland, Zombieland ja The Social Network -elokuvista. Jälkimmäisestä tähti sai Oscar-ehdokkuuden. Tämän jälkeen Eisenberg on saanut hyviä rooleja muun muassa elokuvista Now You See Me, Night Moves ja The Double.