Mies käveli 4 500 kilometriä Kiinan halki – näin se muutti miestä

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On olemassa matkailijoita ja sitten on olemassa seikkailijoita. Christoph Rehage kuuluu eittämättä jälkimmäiseen kategoriaan, sillä mies käveli Kiinan halki 4.500 kilometrin matkan yhden vuoden aikana. Onneksi hänellä oli kamera mukana, sillä netissä nähdään vuosisadan mahtavin matkakertomus.

Mies aloitti kävelymatkansa marraskuussa 2007 Pekingistä ja lopetti sen Ürümqiin lokakuussa 2008. Alkuperäinen idea oli kävellä Eurooppaan saakka, mutta hän tahtoi lopettaa kävelemisen kun oli vielä järjissään. Miehen ulkonäkö oli kuitenkin muuttunut merkittävästi Kiinan reissun aikana.

Nelisen vuotta sitten julkaistu video on voittanut ilmestymisen jälkeen useita palkintoja elokuvafestivaaleilla, ja nyt se on jälleen noussut otsikoihin ympäri maailmaa.

– Halusin elämäni takaisin. Tahdoin päästä eroon sisäisestä äänestä, joka kertoi mitä minun muka piti tehdä. Monet ovat silti sanoneet tarinani nähdessään, että tahtoisivat olla yhtä vapaita kuin minä tuolloin, Christoph Rehage paljasti kotiinpaluun syyksi LifeBuzzille.