Oletko sinä loistava wingman? Näin autat kaveria sosiaalisissa tilanteissa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monesti baarireissulla kultaakin kalliimpi on hyvä wingman. Kyse on sosiaalisesti nokkelasta kaverista, joka auttaa toiminnallaan miestä esimerkiksi pääsemään juttusille unelmiensa naisen kanssa yökerhon tiskillä. Todella lahjakas siipimies on kuin suojelusenkeli, joka varmistaa, että tilanteet etenevät päähenkilölle suotuisalla tavalla.

Kyseinen henkilö voitelee sopivasti ympärilläolevia ihmisiä, jolloin kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Wingman ei ehkä ole illan säteilevin hahmo, mutta hänellä voi olla käytännönläheistä ja strategista lahjakkuutta, kuten Jude Lawin Watsonilla Sherlock Holmes -elokuvassa. Tai sitten henkilö omaa koiramaisen lojaaliuden ystävälleen Tähtien sodan Chewbaccan tai Batmanin Robinin tavoin.

Joka tapauksessa hyöty on selkeä. Gawker-sivusto luetteli erinomaisen wingmanin tärkeimmät ominaisuudet. Täydellinen siipimies on emokarhun huolehtivaisuudella varustettu henkilö, joka tuuppaa hellästi tai vähemmän hellästi poikasen pois pesästä. Jos paikka on klubi ja tarkoituksena iskeä nainen, henkilön tulee hitaasti mutta varmasti vakuuttaa ystävänsä siitä, että eksästä pääsee parhaiten yli hoitelemalla pari uutta neitokaista.

On myös äärimmäisen tärkeää estää parasta kaveria tuhlaamasta enää enempää aikaa odotteluun. Jos frendi on kestosinkku, tulee parisuhteessa elävän wingmanin välittää eteenpäin saamansa viisaus kauniimmasta sukupuolesta, jolloin ystävä uskaltaa lähteä ehdottelemaan drinkkilasillista lähistöllä seisovalle neidolle. Hän myös auttaa ruosteessa olevaa kaveria tajuamaan, kuka naisista on oikeasti kiinnostunut, kuka vain jutustelee lämpimikseen.

Vieressä seisova tukija osaa ohjailla keskustelua sopivasti, jolloin mies ei tule höpertäneeksi mitään typerää naiselle. Eksistä, unelmahäistä, mehudieeteistä ja typeristä kännibiletyksistä ei kannata sanailla uuden ihmisen kanssa. Wingmanin avulla keskustelu pysyy kevyenä. Kun ystävä päätyy naisen kanssa treffeille tai jopa vällyjen väliin, tulee siipimiehen taputtaa itseään olkapäälle ja nostaa lasillinen huulilleen. Hyvin tehty työ ansaitsee muutaman itsekehun.