Isä kantaa kehitysvammaista lastaan kouluun 28 kilometriä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Entisajan rankan elämän nostalgisoijia löytyy myös Suomesta jonkin verran, ja asialle on perustettu huumorimielessä jopa Facebook-ryhmä. Siellä vanhat parrat voivat kerskailla, kuinka hiihtivät aikoinaan 20 kilometriä kouluun joka aamu ja keräsivät matkalla oman aamupalansa järsimällä puiden kaarnaa.

Nyt Kiinasta on kantautunut maailmalle tositarina, jossa on vaadittu oikeasti sitkeyttä ja syvää isänrakkautta. 40-vuotias yksinhuoltajaisä Yu Xukang kantaa nimittäin kehitysvammaisen Xiao Qiang -poikansa joka päivä kouluun, koska tämä ei pysty itse kävelemään matkaa. Taivallettavaa tulee päivittäin yhteensä 28 kilometriä.

12-vuotias poika kärsii vääntyneistä jaloista ja käsistä, minkä lisäksi hänen selässään on kyttyrä. Parivaljakko asuu Sichuanin provinssissa, mutta aivan lähellä ei ole sopivia kouluja nuorukaiselle. Kun Fengxhin ala-aste suostui viime syyskuussa ottamaan Xiaon oppilaakseen, isä ei epäröinyt hetkeäkään, vaan on siitä lähtien kantanut lastaan korissa, jotta tämä saisi opetusta.

Xukangin mukaan hänen lapsensa mielessä ei ole mitään vikaa, minkä takia hän ansaitsee myös saada muiden lasten tavoin oppia. Tähän mennessä mies arvioi kulkeneensa miltei 3.000 kilometriä koulumatkaa. Viranomaiset järjestivät parivaljakolle huoneen koulun läheltä kuultuaan tapauksesta, uutisoi China Daily.