Näin Euroopan rajat muuttuivat 1 000 vuodessa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailma on muuttunut paljon lyhyessä ajassa. Viimeisen sadan vuoden aikana on tapahtunut niin paljon, että nykyihmisen voi olla vaikea käsittää kaikkea. Maiden rajat ovat myös kokeneet muutoksia erilaisten sotien ansiosta, ja entiset suurvallat ovat kukistuneet.

YouTube
YouTube

Onkin kiinnostavaa ottaa pieni historiallinen katsaus Euroopan menneisyyteen. Vuodesta 1.000 lähtien tähän päivään asti on ehtinyt tapahtua paljon. Kuluneita vuosisatoja demonstroi maiden rajojen muuttumista esittelevä YouTube-video.

Videolta huomaa, miten laajalle alueelle esimerkiksi Venäjän maat ulottuivat todella pitkään, ja sama tahti jatkui Neuvostoliitossa. Historia auttaa ehkä ymmärtämään eri maiden valloituspyrkimyksiä paremmin, sillä Euroopassa on kautta historian taisteltu maa-alueiden herruudesta. Kartan viimeisessä kuvassa Krimin nimimaa on merkitty edelleen Ukrainalle.