Homo räppäri avoimena: ”Kiitos, kun ette tehneet minusta spektaakkelia”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Homoseksuaalisuus on nykyään asia, joka herättää tulisia tunteita puolesta ja vastaan. Koska tasa-arvoista avioliittolakia ajetaan useissa maailmankolkissa läpi isoin kampanjoin, on yleisesti vaikeaa sanoa mitään negatiivista näistä vähemmistön edustajista ilman, että leimaantuu suvaitsemattomaksi.

YouTube
YouTube

Toinen ilmiö on homoseksuaalien glorifiointi, eli kun paikalla on seksuaalivähemmistön edustaja, hänestä tehdään spektaakkeli. Tämä voi olla hyvä asia, jos ajetaan nimenomaan homojen asiaa, mutta mikäli kyseessä on vaikkapa artistin keikka, yksittäisen asian esille nostaminen voi harmittaa.

Nyt Le1f-niminen räppäri esiintyi David Lettermanin keskusteluohjelmassa. Avoimesti homoseksuaali rap-tähti esitti WUT-kappaleensa. Vaikka esitys ei päätä huimaa, mies on lavalla ainakin omana itsenään, eikä homoräppärinä. Hän kommentoi itsekin asiaa Twitterissä.

– Kiitos paljon Letterman, kun kutsuit minut esiintymään lavalle muusikkona, eikä spektaakkelina. Se on upeaa.

Kaapista ulos tulemisessa on aina riskinsä, esimerkiksi r&b-artisti Frank Ocean tunnetaan enemmän seksuaalisesta suuntautumisestaan kuin musiikistaan. Hänen uransa tosin lähti nousuun paljastuksen jälkeen.