Hypnoottinen kuviovideo julkaistiin – tässä silmä lepää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Symmetriset kuviot saatetaan mieltää hypnoottisiksi ja psykedeelisiksi. Joskus niitä unohtuu katselemaan siten, että mieli rentoutuu ja silmä ihailee näkemäänsä toiseen ulottuvuuteen uppoutuen. Nyt nettiin on julkaistu todellinen arjen rentouttajavideo.

kuviovideo20032014

Kyseessä on huikea yli kymmenen minuuttia kestävä spontaani taidevideo, jossa pyörivään alustaan ja saveen piirretään symmetrisiä kuvioita vapaasti musiikin tahdissa. Yksinkertainen, mutta kaunis taltiointi osoittaa ainakin sen, että ihminen ei tarvitse paljoakaan asioista kiehtoautuakseen.

Videota voisi kuvailla jopa koukuttavaksi, sillä se on lähes pakko katsoa loppuun. Lopputulosta voi toimia vaikkapa mielikuvitusmatkan alkusysäyksenä. Videon piirtoalustana olevaa dreijaa käytetään yleensä apuna saven valamisessa.