Uskomaton teos! Mies taitteli paperista aidon kokoisen elefantin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Origamitaide vaatii kolmiulotteista hahmotuskykyä ja näppäriä sormia, kun yhdestä paperiarkista voi tehdä taittelemalla erilaisia hahmoja ja esineitä. Tunnetuin neliön muotoisesta paperista taiteltu origamin muoto lienee kurki.

YouTube
YouTube

Sipho Mabona -niminen taiteilija on tehnyt 15 x 15 -metrisestä origamipaperista aidon kokoisen elefantti-origamin. Sveitsiläisessä taidemuseossa taiteltu mestariteos on näyttävä paperieläin, ja mies joutui suorittamaan useamman kokeilukerran lopputuloksen saavuttamiseksi.

Origamit ovat alun perin kiinalainen taidemuoto, joka on sittemmin mielletty lähinnä yhdeksi paperin askartelutavaksi. Kiinalaisessa kulttuurissa uskottiin, että taiteltu paperi houkutteli paikalle kami-hengen, joka puhdisti paikan ja karkoitti pahat henget puolestaan pois.