Näin valmistetaan hot dog – maistuuko vielä tämän jälkeen?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihminen on etääntynyt siinä määrin luonnollisesta elämäntyylistä ja jopa ruoanvalmistuksesta, että tavalliselle kuluttajalle voi olla täysi arvoitus, miten hänen syömäänsä ruoka valmistetaan elintarviketehtaalla. Näin voi olla esimerkiksi hot dogien kanssa.

YouTube
YouTube

Discovery Channelin dokumentissa näytetään yksityiskohtaisesti kyseisen herkun valmistus, eikä näky välttämättä hivele silmää. Videolla nähdään, miten porsaan, naudan ja kanan liha sekoitetaan yhteen ja kyseisesta massasta muotoillaan nakkeja.

Liha tulee leikattujen pihvien rääppeistä. Mausteiden lisäämisen jälkeen nakit käyvät pitkän matkan ennen kuin päätyvät valmiina pakkauksiin. Yhden työvuoron aikana tuotetaan 2,5 miljoonaa hot dogia. Video saattaa saada ihmisen arvostamaan lähiruokaa uudella tavalla.