Stara hot dog

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset

Hot dog -nakkikone voi olla kotien seuraava hittiostos

Hot dogissa halkaistun sämpylän väliin pannaan perinteisesti joko nakki tai makkara. Mikäli nakkisämpylästä haluaa tehdä luksusversion, voi perinteisen täytteen korvata esimerkiksi jauhelihapötköllä. Ham Dogger valmistaa hodaritäytteet oikean kokoiseksi.

Firebox-sivustolla on myynnissä Ham Dogger -unelmalahja isänpäiväksi. Kaksiosainen vekotin valmistaa hodaritäytteitä jauhelihasta tai vaikkapa falafeltaikinasta. Yhteen satsiin mahtuu noin sata grammaa jauhelihaa.

Ham Doggerin voi pestä käytön jälkeen astianpesukoneessa. Tuotteella on hintaa alle 20 euroa, mutta siitä saattaa tulla yksi grillibileiden suosituimmista laitteista. Keittiötarviketta on aikoinaan myyty myös amerikkalaisella ostoskanavalla.

hodarikone125102016x
firebox.com
hodarikone225102016x
firebox.com
Viihdeuutiset

Hot dogeista löytyi ihmisperäisiä aineksia – eniten vegetaristien nakeissa!

Nakkisämpylässä on perinteisesti yksi nakki sekä mahdollisesti sipulia, suolakurkkua ja maustekastiketta. Tuoreen tutkimuksen mukaan useassa hodarissa on myös ihmisen DNA:ta. Lisäksi kasvisnakeista löydettiin lihaperäisiä ainesosia.

Clear Food -ruokasivusto toteutti suuren nakkisämpylätutkimuksen, jossa selvitettiin leivän välissä olleiden makkaroiden sisältöä. Yhdysvaltalaisessa analyysissa tarkasteltiin 345 hot dog -nakkia 75 eri elintarvikevalmistajalta. Peräti 14,4 prosenttia nakeista antoi aihetta lisätutkimuksiin.

Kaksi prosenttia nakeista sisälsi ihmisen DNA:ta, joka oli joutunut tuotteeseen joko hiusten tai syljen muodossa. Osassa tapauksista alkuperäksi arveltiin työtapaturmaa, jolloin nakkiin oli päätynyt ihmisen lihaa. Eniten geneettistä materiaalia löytyi vegetaristien nakeista.

Samassa tutkimuksessa kymmenen prosenttia kasvissyöjille tarkoitetuista nakeista sisälsi lihaa. Kana- ja kalkkunanakkeja oli puolestaan tehostettu muutamassa tapauksessa possunlihalla. Yleisin virhe koski kuitenkin vegenakkien pakkausmerkintöjä, joissa valehdeltiin muun muassa tuotteen proteiinimääristä.

Matkailu Viihdeuutiset

Lähdössä New Yorkiin? Tässä 5 herkkua, jotka täytyy maistaa

New York on suosittu matkakohde, jossa saa vatsansa täyteen amerikkalaiseen tyyliin paikassa kuin paikassa. Annokset ovat isoja ja mainetta kaupungille niittävät etenkin erilaiset leivät ja ruokakojut.

New Yorkissa matkatessa katuruoalta ei voi eikä kannatakaan välttyä vaan jonkin aterian olisi suositeltavaa hienon ravintolan sijaan syödä ulkona ja ostaa jostakin kojusta. NDTV Good Times listasi viisi ikonista ruokaa, jotka New Yorkissa matkaajien tulee ehdottomasti maistaa.

1. Hotdog

Hotdogin löytää New Yorkissa mistä tahansa kadun kulmasta, ja käytännössä jokainen koju tekee herkullisia hotdogeja.

2. Pizza

Useiden nähtävyyksien jälkeen vatsassa alkaa olla tilaa kunnon pizzalle, jonka New Yorkissa tarjoilee erittäin suosittu Lombardy’s -pizzeria.

3. Juustokakku

Lindy’s -kahvilan New York -juustokakku on yksi kaupungin kuuluisimmista juustokakuista eikä ihme. Uunissa valmistettu perinteinen amerikkalainen juustokakku komeilee mehevyydellään ja vaikuttavalla korkeudellaan.

4. Bagel

Yksi New Yorkin suosituimmista aamupaloista monelle paikalliselle on perinteinen bagel-sämpylä, jonka välissä on tuorejuustoa ja vaihtoehtoisesti muitakin täytteitä.

5. Suolalihaleipä

Carnegie Deli tarjoilee kaupungin näyttävimmät suolalihaleivät, joita haukatessa ei pysty saamaan kaikkia leivän lihakerroksia suuhun samaan aikaan. Liha on pinottu leivän väliin valtavaksi vuoreksi, joka pitää ruokailijan kylläisenä varmasti vielä seuraavaankin päivään saakka.

Viihdeuutiset

Hot Dog -pizzasta tuli hitti – kaksi herkkua yhdessä

Pizzan ja hampurilaisen yhdistäminen yhdeksi herkulliseksi kaloripommiksi alkaa olla jo vanha idea. Monet pikaruokaketjut yrittävätkin kilpaa ideoida uusia ruokalajeja, jotka tyydyttäisivät erityisesti amerikkalaisten rasvaisten herkkujen tarpeen.

Pizza ja hot dog yhdistettiin jo vuosia sitten muun muassa thaimaalaisessa pizzeriaketjussa, kun pizzareunuksen sisään leivottiin nakkeja. Nyt Kalifornian Fresnosta kotoisin oleva baseball-joukkue Fresno Grizzlies on lanseerannut pizzan ja hot dogin välimuodosta hieman tuunatun version, jossa jokainen irtopala sisältää oman erillisen hodarinsa.

Frankenslice-nimen saanut ruoka on käytännössä paksupohjainen pizza, jonka reunojen sisään on leivottu hot dog -nakit. Jäämme odottamaan innolla, koska hodaritpizzat löytävät tiensä myös suomalaisten ravintoloiden ruokalistoille.

Viihdeuutiset

VR:n hot dog naurattaa verkossa: ”Tarkoittaako kahdella nakilla tosiaan tätä?”

Suomessa junamatkustaminen on erittäin kallista. Kustannuksia ei ainakaan vähennä junien ravintolapalveluiden hintataso, sillä yksi pizzapala maksaa ravintolavaunussa saman verran kuin kokonainen pizza junan ulkopuolelta ostettuna.

Samuli Suonpää osti ravintolavaunusta hod dogin kahdella nakilla. Mies julkaisi sittemmin saamastaan tuotteesta kuvan Twitterissä. Hän ihmetteli aidosti, että näinkö VR huijaa asiakkaitaan? Nakkisämpylän sisällä oli nimittäin kyllä kaksi nakkia, mutta ne olivat yhdessä yhden kokonaisen hodarinakin kokoiset.

Perinteisesti hot dogiin väliin sujautettavan nakin tulee olla selvästi sämpylää pidempi, mutta tässä tapauksessa edes kaksi nakkia yhdessä eivät yllä tavanomaisiin mittoihin. Suonpää kysyi Twitterissä avoimesti VR:ltä, että tarkoittaako hänen ostamansa tuote todella sitä, että nyt on maksettu kahden nakin näkkisämpylästä.

VR kysyi sen jälkeen mieheltä, että oliko asiaa tiedusteltu ravintolavaunusta. Samalla asiakaspalvelija lohdutti twiittaamalla, että onneksi annos on sentään tarjoiltu kauniisti Iittalan Teema -lautaselta. Myöhemmin asiakaspalvelusta lohdutettiin lisää: ”Matkalla täytyy olla hyvät eväät ja seikkailumieltä”. Junien ja asemien ravintolapalveluista vastaa VR Yhtymän ja Rail Gourmet Groupin omistama Avecra Oy.

Viihdeuutiset

Uusi ME syntyi! Mies söi 69 hot dogia 10 minuutissa – katso video

Yhdysvalloissa järjestetään paljon erilaisia syöntikilpailuja, joissa osallistujien pitää syödä mahdollisimman paljon tiettyä ruokaa määrätyssä ajassa. Toisinaan sapuskat ovat niin tulisia tai annokset suuria, että tehtävästä tulee mahdotonta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yhdysvaltojen New Yorkissa järjestetään vuosittain Nathan’s Hot Dog Eating Contest -niminen kilpailu, jossa yritetään syödä mahdollisimman monta hot dogia, eli nakkisämpylää, kymmenessä minuutissa. Kilpailuun osallistunut Joey ”Jaws” Chestnut teki tämän vuoden kilpailussa uuden maailmanennätyksen ja rikkoi samalla aiemman ennätyksensä.

Mies nimittäin ahtoi suuhunsa järkyttävät 69 hot dogia. Verkkoon julkaistu kilpailuvideo on täyttävää katseltavaa, kun osallistujat kirjaimellisesti ahmivat nakkisämpylöitä kaksin käsin suuhunsa. Maailmanennätyksen tekijä on ammattiahmija, ja hän on voittanut samaisen syömäkilpailun monta kertaa aiemmin. Hänen hallussaan on tätä nykyä kahdeksan eri syömiskilpailun maailmanennätystä.