Hämmentävä trendi leviää Thaimaassa – miehet gangstereina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kalifornia on kuuluisa jengeistään ja etenkin osavaltion etelässä sijaitsevassa Los Angelesissa kärsitään suurista jengitappeluista lähes päivittäin. Kuuluisimmat ryhmät ovat kaiketi afroamerikkalaisten Bloods ja Crips sekä moottoripyöräkerho Hells Angels.

YouTube
YouTube

Silti suurkaupungissa hallitsee myös useita meksikolaisten jengejä, joille on yhteistä häijy ja tatuoinneilla kyllästetty ulkonäkö, isot vaatekappaleet, aurinkolasit ja tietynlainen hiustyyli. Kaikki yhdysvaltalaiset tunnistavat latinosyntyperää kantavan jengiläisen ja karttaa mielellään lajin edustajan kaukaa. Nyt jostain syystä samanlainen ulkonäkö on suuressa suosiossa Thaimaan Bangkokissa.

Thai-miesten keskuudessa on nyt muotia näyttää meksikolaiselta gangsterilta. Todellisuudessa kaikilla tyyliin pukeutuvilla on vakituinen ja rehellinen työ, koti ja perhe. Vapaa-aikaansa he viettävät ystävien kesken alkoholia nauttien, eivätkä sorru rikollisuuteen. Jopa poliisit saattavat pukeutua iltaisin jengityylin mukaisesti lähinnä huvin vuoksi. Coconuts TV:n mukaan thaimaalaiset miehet pitävät jengityyliä vaikutusvaltaisena ja siksi ihailevat sitä.