Hämmentävät eläinfaktat: ”Seeproilla ei ole mustia raitoja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmiset olettavat tietävänsä monia asioita eläinkunnan väestä, mutta aina välillä kuviteltua tietämystä ravistellaan. Jos olet esimerkiksi luullut, että seeproilla on mustat raidat, uusi Buzzfeed-video kertoo tämän väitteen vääräksi.

Videon mukaan kyseisillä savannin eläimillä on nimittäin valkoiset raidat mustassa kehossaan. Joidenkin eläinten näkö eroaa ihmisestä – tiettyjen lajien kerrotaan havaitsevan sähkölinjat hohtavina nauhoina. Tämä johtuu siitä, että kyseiset lajit voivat havaita enemmän valoa kuin me.

Jotkut eläimet, kuten lehmät, voivat nukkua seisoessaan. Ne voivat kuitenkin nähdä unia vain maatessaan maassa. Voisitko uskoa, että kaikkien maailman muurahaisten määrä on yhtä painava kuin jos vaa’alle laitettaisiin kaikki maailman ihmiset?