Näin Super Marion tunnussävelmä taipui muinaisella soittimella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1985 Nintendo Entertainment System -konsolille julkaistu Super Mario Bros. ja sen jatko-osat lukeutuvat maailman tunnetuimpiin videopeleihin. Lähes jokainen tunnistanee myös alkuperäisen pelin tunnussävelmän.

YouTube
YouTube

Pelin musiikit ovat sittemmin alkaneet elämään omaa elämäänsä, ja niistä on tehty lukuisia erilaisia versiointeja esimerkiksi Youtube-videoiden muodossa. Nyt pelin tunnussävelmästä kuullaan maailman vanhimpiin lukeutuvalla instrumentilla, suu-uruilla, soitettu versio.

Soitinta on käytetty kiinassa ainakin vuodesta 1500 ennen ajanlaskumme alkua. Youtube-videolla Super Mario Bros. -pelin musiikkia esittää suu-uruilla Li-Jin Lee -niminen nainen 22. helmikuuta Kiinan Taipeissa järjestetyssä konsertissa.