Yleisö hurmoksessa – pianisti esiintyi kahtena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdemaailmassa kohistiin muutama vuosi sitten, kun vuonna 1996 kuollut hiphop-tähti Tupac Shakur nousi lavalle Kaliforniassa järjestetyillä Coachella-festivaaleilla hologrammina. Sittemmin muutkin taiteilijat ovat hyödyntäneet tekniikkaa esityksissään.

YouTube
YouTube

Nyt klassista pianomusiikkia soittava Yoshiki on ottanut ohjelmistoonsa numeron, jossa hän käyttää omaa hologrammia lavalla ja hän soittaa pianolla ikään kuin itseään vastaan nokitellen. Lopputuloksena on syntynyt lahjakkaan mestarin tuottama tuplanautinto. Yoshikiä on luonnehdittu multitalentiksi, joka esiintyy kevään ja kesän aikana ympäri maailmaa.

Kerroimme taannoin, kun kaksi edesmennyttä hiphop-legendaa tekivät paluun esiintymislavoille hologrammiteknologian mahdollistamana. Vuosittaisen Rock the Bells -festivaalissa nähtiin vuonna 1995 kuollut gangsta rap -tähti Eazy-E ja 2004 menehtynyt Wu Tang Clan -räppäri Ol’ Diry Bastard. Hologrammit luodaan lasertekniikan avulla ja sen on kehittänyt unkarilainen fyysikko Dennis Gabor.