Koulu kielsi opettajilta punakynän: ”Liian negatiivinen väri”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jokainen omat oppivuotensa käynyt muistaa opettajan punakynämerkinnät aineissa ja koepapereissa. Aina kirjoitetut kommentit eivät sydäntä hivelleet, mutta harvalle niistä on traumoja syntynyt. Britanniassa cornwallilaisella yläasteella ei haluta ottaa turhia riskejä tässä asiassa.

Niinpä Mounts Bay Academyn opettajia kiellettiin käyttämästä oppilaiden kotitöiden merkitsemisessä punakynää. Syynä tähän on se, että punainen mielletään liian negatiiviseksi väriksi. Opinahjo ohjeistaa opettajia käyttämään kommentoinnissa mieluummin vihreää tussia.

Oppilaiden on pyydetty vastaavan opettajien viesteihin violeteilla kynillä. Rehtori Sara Daveyn mukaan oppilaat edistyvät koulussa rakentavan dialogin avulla, ja uuden systeemin on tarkoitus tukea tätä periaatetta, uutisoi Western Morning News -sivusto.