Oksettava koti kuin torakoiden kaatopaikka – video ei herkimmille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Auringon ensimmäisten lämpösäteiden paistaessa kodin pölyt tulevat esiin ja kevätsiivous odottaa tekijäänsä. Suursiivouksen voi aloittaa vaikkapa katsomalla tämän arkistojen kätköistä löytyneen videon Himohamstraajat -televisio-ohjelman jaksosta, jossa epäsiisti koti on muuttunut torakoiden temmellyskentäksi.

YouTube
YouTube

Jaksossa tutustaan Sherry-nimisen naisen ja hänen perheensä kotiin. Kammottavassa kunnossa oleva asunto on kuin kaatopaikka, ja vielä hirveämmäksi asian tekee se, että torakkayhdyskunta on vallannut huoneiston omakseen. Torakoita on kaikkialla ja runsain määrin, ja siivousryhmä löytää keittiöstä jopa tölkin, jossa on 7,5 senttimetrin kerros ötököitä. Myös siivouspartio myöntää, ettei ole koskaan törmännyt vastaavanlaiseen näkyyn.

Torakoita on lähes jokaisessa maailman kolkassa ja jokseenkin kaikki ihmiset inhoavat niitä. Kun ryhdytään etsimään planeetan parasta eläintä, ei torakkaa voi ohittaa hyvällä tahdollakaan – sen sitkeys ja kestävyys on nimittäin vertaansa vailla. Yli 300 miljoonaa vuotta lähes muuttumattomana pysynyt laji on nähnyt niin jääkaudet kuin asteroidihyökkäykset ilman, että nämä kiiltäväsiipiset vipeltäjät olisivat kuolleet sukupuuttoon. On sanottu, että torakat selviävät jopa ydinpommista.