Pikkutyttö tuki syöpäsairasta kaveria kaljulla – sai potkut koulusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syöpähoidot aiheuttavat usein hiustenlähtöä ja siksi monet syöpäpotilaat ovat kaljuja. Toisinaan ihmiset tukevat sairastuneita ystäviään tai sukulaisiaan ajamalla oman päänsä myös kaljuksi, jotta potilaan ei tarvitsisi olla porukan ainoa ilman hiuksia elävä.

Nyt yhdeksänvuotias Kamryn Renfro on tahtonut tukea syöpää sairastavaa 11-vuotiasta kaveriaan Delaney Clementsiä ja päätänyt ajaa päänsä kaljuksi. Pikkutyttö kertoi paikalliskanava KUSA-9:lle, että teko oli hänen mielestään oikea. Valitettavasti koulu ei ollut lapsen kanssa samaa mieltä ystävää tukevasta teosta ja esti kaljun tytön kouluun pääsemisen.

Kamrynin kalju pää rikkoo koulun henkilökunnan mukaan Coloradon koulupukuihin liittyviä säädöksiä, eikä tyttö ole tervetullut opinahjoonsa ennen kuin hänen hiuksensa kasvavat takaisin tai hän suostuu käyttämään peruukkia. Rangaistus on monen mielestä julma ja osoittaa, että koulussa on ilmeisesti kaikki muut asiat liian hyvin, koska ainoastaan yksi kaljupää tuottaa niin suuresti päänvaivaa.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun lapsen kouluun meneminen estetään hänen hiustyylinsä takia. Kerroimme taannoin seitsemänvuotiaasta tytöstä, joka ei päässyt kouluunsa rastojen takia. Sama kävi myös englantilaiselle pikkupojalle, jolle oli leikattu siisti ja lyhyt irokeesi.