Tältä näyttää maailman legendaarisin sähköpostiääni: ”You’ve Got Mail”

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisten tunnetuimmat äänet lienevät VR:n junakuuluttaja Eija Ahlberg, varattua numeroa puhelimessa ilmoittava Reidar Wasenius ja Avara luonto -televisio-ohjelmassa kertojana toimiva Jarmo Heikkinen. Silti harva tietää, miltä nämä henkilöt oikeasti näyttävät.

YouTube
YouTube

Nyt yhdysvaltalainen koomikko Jim Breuer etsi käsiinsä miehen, joka on nauhoittanut vuonna 1989 legendaarisen tietokonelauseen: ”You’ve Got Mail”. Kyseessä on Elwood Edwards ja miehen ääni on kaikunut useissa tietokoneissa läpi 90-luvun Yhdysvaltojen. Ilmoitusääni on päässyt myös moniin televisiosarjoihin ja elokuviin.

Ääninäyttelijät voivat työskennellä myös elokuvamaailman tai videopelien parissa. Toisinaan riittää, että julkisuuden henkilö antaa tunnetun äänensä jollekin hahmolle, vaikka hänen soundin väri ei olisikaan millää tapaa ainutlaatuinen. Selkeä artikulaatio ja taito luoda intonaatioita lasketaan ääninäyttelijöiden eduksi.