Maailman nopein tyrmäys vapaaottelussa – erä kesti 1,13 sekuntia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vapaaottelu on täyskontaktin kamppailulaji, jossa myös otellaan ammattilaistasolla. Matsit käydään joko vapaaottelukehässä tai häkissä, ja säännöt saattavat vaihdella eri maiden ja turnausten välillä. Yleisö kuitenkin rakastaa lajia sen nopeatempoisuuden vuoksi.

Nyt Lontoossa on kilpailtu vapaaottelun Warrior Challenge -tapahtumassa ja kehässä on nähty kaikkien aikojen nopein tyrmäys. Mike ”Shredder” Garret potkaisi vastustajansa Sam Heronin mattoon 1,13 sekunnissa erän alkamisesta. Tyrmäykseen tarvittiin yksi napakka isku päähän.

Suomen vapaaotteluliiton mukaan laji on saanut historian saatossa erilaisia muotoja ympäri maailmaa. Kiinassa ovat kilpailevat kung fu -tyylisuuntien edustajat ottaneet toisistaan mittaa vapaaottelussa. Samalla periaatteella on Japanissa järjestetty kilpailuja eri karatekoulujen kesken. Länsimaissa eräänä vapaaottelumuotona voidaan pitää ammattipainijoiden välisiä otteluita jotka olivat yleisiä 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.