Hupsista, pyörätuolipapparainen kurvaili kännissä valtatiellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sähkökäyttöiset pyörätuolit helpottavat vammautuneiden ihmisten liikkumista, koska heidän ei tarvitse työntää itseään eteenpäin erikseen käsivoimien tai avustajan avulla. Nyt eräs pyörätuolissa istunut mies ei kuitenkaan tiennyt, että moottoroitu istuin ei sovellu valtaväylien kulkuneuvoksi.

YouTube
YouTube

Poliisi pysäytti äskettäin ohiolaisen sähköpyörätuolilla kulkeneen miehen, joka ajeli pitkin autotietä pimeällä ja ilman asianmukaisia valoja. Pian pysäytyksen jälkeen selvisi, että pyörätuolimies oli kaiken lisäksi humalassa ja hänet vietiin tuoleineen paikalliseen putkaan. Associated Press julkaisi tapauksesta poliisivideon YouTubessa.

Suomessa pyörätuolilla liikkuva rinnastetaan jalankulkijaan ja siksi humalassa ajelemisesta ei voi sakottaa vammaista henkilöä. Pyörätuolin on kuitenkin kuljettava alle 15 kilometrin tuntivauhtia, ja mikäli humalainen kuljettaja osoittautuu terveeksi, muuttuu pyörätuoli apuvälineestä kulkuneuvoksi.