Helsingissä maailman kallein huonepalvelu – brittilehti hämmästelee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomi on tunnetusti yksi maailman kalleimmista maista ja hotellijatkoja ei kaupungissa kannata pitää, ellei takataskusta löydy tavallista paksumpaa setelitukkoa. Pääkaupunkimme pääsi nimittäin kyseenalaiselle ykkössijalle huonepalveluvertailussa. Jopa kalliina tunnettu Tokio jäi kauas taakse.

TripAdvisor
TripAdvisor

Maailman suurin verkkolehti Daily Mail julkaisi uutisen, jossa on verrattu eri matkakohteiden huonepalvelun hintoja. Helsinki pääsi ylivoimaisesti kalleimmaksi kaupungiksi, koska voileivän, minibaarin naposteltavien herkkujen ja paitapuseron kuivapesu maksoi yhteensä 64,71 euroa. Edullisimmillaan saman palvelun sai Tunisiasta, jossa loppulaskuun merkittiin vain 13,40 euroa. Toisin sanoen Helsingin hotellien huonepalvelu on yli 50 euroa kalliimpi kuin edullisin vaihtoehto.

Maailman kalleimmat huonepalvelut

1. Helsinki, Suomi2. Oslo, Norja3. Soul, Etelä-Korea4. Zurich, Sveitsi5. Tukholma, Ruotsi6. Pariisi, Ranska7. New York City, USA8. Toronto, Kanada9. Singapore, Singapore10. Kööpenhamina, Tanska

TripAdvisorin tekemän vertailun mukaan kalleimmat kaupungit ovat Helsingin jälkeen Norjan Oslo, Etelä-Korean Soul, Sveitsin Zürich, Ruotsin Tukholma, Ranskan Pariisi, Yhdysvaltojen New York, Kanadan Toronto, Singapore ja Tanskan Kööpenhamina. Edullisimmat hotellipalvelut saa sen sijaan Tunisian jälkeen Etelä-Afrikan Kap-kaupungista, Unkarin Budapestista, Tsekin Prahasta, Marokon Marrakechista, Meksikon Puerto Vallartasta, Turkin Istanbulista, Indonesian Jakartasta, Kroatian Dubrovnikista ja Vietnamin Hanoista.

Päivitys: Helsinki ei ole vielä julistautunut itsenäiseksi.