Laskettelun ME: Mies kiersi Euroopan rinteet 21 päivässä – tältä näytti Suomessa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen vähäluminen talvi ei ole ollut kovinkaan suotuisa ainakaan Oulun eteläpuolella elävien kannalta, mikäli vapaa-aikana olisi tahtonut harrastaa kylmään vuodenaikaan liittyviä urheilulajeja. Eräs Edinburgissa asuva laskettelufanaatikko on kuitenkin päässyt suksille 17 eri Euroopan rinteessä – ja 21 päivän aikana.

YouTube
YouTube

Talviurheilulajeihin hurahtanut 28-vuotias Jamie Stevenson ajoi 21 päivän aikana 10.500 kilometriä ja vieraili 17 eurooppalaisessa laskettelukeskuksessa. Uskomaton ennätysreissu oli itänyt miehen haaveena jo pitkään. Alun perin reitille piti osua 20 laskettelukeskusta. Valitettavasti lunta ei ollut kolmessa rinteessä tarpeeksi.

Seikkailunhaluinen mies rikkoi edellisen ennätyksen kokonaisella viikolla ja hän myöntää olleensa rupeaman jälkeen hyvin väsynyt, mutta onnellinen. Hän ei viipynyt yhdessä laskettelukeskuksessa tuntia kauempaa ja aikataulu oli sovitettu siten, että mies laski korkeimman rinteen vain yhden kerran. Skottilainen kuvaili tuntemuksiaan mahtaviksi ja sanoi Daily Mailille reissun olleen hänen elämänsä ikimuistoisin. Suomessa mies laski Lahden Messilässä.