Tutkija: Orgasmin teeskenteleminen voi olla hyväksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Varpaanpäistä korvanlehtiin ja sieltä säkenöivällä voimalla sormenpäistä kantapäihin saakka vavisuttava orgasmi ei välttämättä ole itsestäänselvää kaikille naisille. Peräti 80 prosenttia hameväestä myöntää teeskennelleensä orgasmin ainakin kerran elämässään.

Journal of Sexual Archives -lehti on nyt julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan orgasmin teeskenteleminen voi jopa auttaa aidon laukeamisen saavuttamisessa. Idea perustuu positiiviseen ajatteluun, jossa kovasti haluama asia muuttuu todellisuudeksi. Kyselyyn osallistui 481 naista ja suurin osa heistä myönsi saavansa lisäpontta petihommiin juurikin tunteeseen heittäytymällä – vaikka se ei olisikaan aito.

Naiset saattavat näytellä orgasmia kumppaninsa egoa pönkittääkseen, vaikkakin hyvin moni mies tietää, koska naisen voihkiminen on aitoa ja koska näyteltyä kouristelua. Orgasmin saaminen on hankalaa, jos nainen ei antaudu täysillä rakasteluun ja uppoudu intensiiviseen tunteeseen. Huippukohta voi jäädä haaveeksi, jos on epävarma seksitaidoistaan tai pelkää intiimiyttä. Tällöin naiset saattavat teeskennellä myös orgasminsa.

Kerroimme taannoin, että myös mies saattavat teeskennellä laukeamistaan. Orgasmin saamista vaikeuttavat lukuisat asiat. Esimerkiksi väsymys ja stressi saattavat häiritä sekstailua, jolloin täydellinen rentoutuminen ja kliimaksin saavuttaminen vaikeutuvat. Myös esileikin unohtaminen voi vaikuttaa negatiivisesti intohimoisen räjähdyskohdan saavuttamiseen.