Olympialaiset ohi – Sotshi tyhjeni kertaheitolla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sotshin talviolympialaiset ovat olleet otsikoissa urheilullisten teemojen lisäksi myös huippukalliiden kustannustensa vuoksi. Kymmenillä miljardeilla kisakylää ei saatu koskaan valmiiksi, ja rakennustyöt jäivät osin keskeneräiseksi.

Blogsochi.ru
Blogsochi.ru

Venäjän talviolympialaisten järjestäminen lihotti hämärämiesten pankkitilejä kymmenillä miljardeilla. Samaan aikaan kun koko maailman katseet suuntautuivat olympialaisiin, on Venäjä ainakin suunnitellut Krimiin liittyviä asioita kaikessa rauhassa ja katseilta piilossa.

Nyt, reilu kuukausi olympialaisten jälkeen, Sotshista on julkaistu uusia kuvia, jotka kertovat kaiken tarpeellisen. Kaupunki on unohdettu. Sotshissa järjestetyt talviparalympialaiset päättyivät pari viikkoa sitten, ja kisojen jälkeen kisakylä muuttui aavekaupungiksi.

Sotshille näyttää käyneen hieman samalla tavalla kuin Sarajevon olympialaisille vuonna 1984. Kisapaikoilla ei ole sittemmin nähty kovinkaan aktiivista toimintaa. Olympiakaupungit rapistuvat silmissä ja jäljelle ovat jääneet autiot rakennukset, ihmisten tekemät muokkaukset ja roskat. Voit katsoa Sotshin kuvat tästä.