Wu-Tang Clan julkaisee uuden levyn! Et tosin tule sitä kuulemaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkista kotoisin olevaa Wu Tang Clan -yhtyettä on kuvailtu jopa maailman legendaarisimmaksi hiphop-kokoonpanoksi. Vuonna 1993 ensimmäisen Enter the Wu-Tang (36 Chambers) -levynsä julkaissut ryhmä vieraili viime vuonna Suomessa Blockfest-festivaaleilla.

Wu-Tang Clan on valmistellut jo muutaman vuoden ajan kuudetta A Better Tomorrow -levyään. Tämän lisäksi yhtye on kuitenkin ehtinyt nauhoittaa 31 kappaleen verran uutta musiikkia, joka tullaan julkaisemaan The Wu – Once Upon A Time In Shaolin -tuplalevyn muodossa. Valitettavasti jälkimmäisestä kaikki eivät pääse nauttimaan.

The Wu – Once Upon A Time In Shaolin -albumia tullaan painattamaan vain yksi kappale, eikä sitä tulla levittämään lainkaan esimerkiksi digitaalisessa muodossa internetissä. Käsintehdyissä, hopeasta ja nikkelistä valmistetuissa kansissa oleva levy tulee olemaan kuunneltavissa gallerioissa, museoissa ja keikkapaikoissa ympäri maailmaa. Lopulta se tulee päätymään yksityisen keräilijän kokoelmiin.

Wu Tang Clanin RZA kertoo yhtyeen haluavan herättää albumilla keskustelua musiikin tulevaisuudesta ja nykymusiikin todellisesta arvosta taiteenlajina. Kuuden vuoden aikana nauhoitettu levy kiinnostaisi varmasti monia yhtyeen faneja, sillä sen sisältävän musiikin kerrotaan olevan varsin lähellä yhtyeen 90-luvun alun alkuperäistä Wu Tang -tyyliä.

Päätös julkaista albumi, jota vain harvat pääsevät kuulemaan, on kietämättä erikoinen nykyaikana. Lukuisat isonkin profiilin artistit ovat viime vuosina julkaisseet albumeitaan jopa ilmaiseksi internetiksi, mutta ilmeisesti Wu Tang Clan kokeilee nyt täysin päinvastaista tyyliä.