Tätä ei Suomessa uskallettaisi tehdä – lampaat iskivät Louvren taidemuseoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset maanviljelijät ovat osoittaneet useasti mieltään traktorimarssien avulla, ja silloin he kurvailevat maatalouskäyttöön tarkoitetuilla ajoneuvoilla tavallisen liikenteen sekaan kulkueena hidastaen muuta liikennettä. Nyt Ranskassa on kokeiltu hieman rajumpaa keinoa mediahuomion saavuttamiseksi.

YouTube
YouTube

Ranskalaiset maanviljelijät ovat nimittäin päästäneet lampaansa vapaaksi Pariisissa sijaitsevaan Louvren taidemuseoon. Maanviljelijät tahtovat tempauksensa avulla vastustaa maatalouspolitiikkaa koskevia uudistuksia. Turistit ja museon henkilökunta menivät hämilleen ikonisen lasipyramidin alle sännänneistä lampaista.

Maatalous on muuttunut 90-luvulta Euroopan unionin asettamisen säädösten myötä huomattavasti, sillä jatkossa tuottajina pärjäävät vain suuret ja tehotuotantoon keskityvät tilalliset. Tästä syystä pienet farmit joutuvat lopettamaan toimintansa ja etsimään uudenlaista elinkeinomallia. Myllerrys vaikuttaa tai on jo vaikuttanut myös Suomessa.