Vinkeillä paremmaksi vanhemmaksi? Tätä mieltä lapset ovat

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kun on kyse lasten kasvatuksesta, kannattaako aiheesta kysyä lapsilta itseltään? Se on ikuinen dilemma nykyajan äidin ja isän arjessa. Jotkut uskovat luovuuteen ja vapaaseen kasvatukseen, mutta menetelmä ei toimi kaikille. Monet kannattavatkin rakastavia rajoja, eli perinteistä kurinpitoa.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa on julkaistu video, jossa lapset saivat arvioida parhaita vanhemmuusvinkkejä. Juuri niitä, joita annetaan yleisesti äideille ja isille pitkin keskustelupalstoja ja joita siteerataan aihetta koskevista teoksista. Erään vihjeen mukaan lastenhuoneen ovi tulisi poistaa kokonaan, jos muksu tekee siellä salaa tuhmuuksia.

Näin vanhempi antaisi viestin, että hänen kaikkinäkevä silmänsä vahtii lasta. Muksut eivät arvatenkaan innostu suunnitelmasta. Vanhempia kehotetaan myös keksimään jäähy-hetkelle hyvä nimi, joka vihjaa hyvään oloon. Tenavien mukaan se ei auta muuttamaan tilannetta, sillä jäähy on silti jäähy.