Irokeesilla rintasyöpää vastaan – koulu lähetti lukiolaisen kotiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin yhdeksänvuotiaasta pikkutytöstä, joka oli saanut koulustaan potkut ajaessaan päänsä kaljuksi syöpää sairastavaa ystäväänsä tuetakseen. Nyt Michiganista kantautuu hieman samanlaisia uutisia, kun 17-vuotias nuorukainen tahtoi kunnioittaa rintasyöpää sairastavaa äitiään.

Mike Barker oli mennyt koulun urheilutapahtumaan pinkissä irokeesissä. Nuori mies oli leikannut ja värjännyt hiustyylinsä syöpää sairastavan äitinsä toiveesta muistuttaakseen muita taudista ja samalla hän tahtoi tukea vanhempaansa sairauden keskellä. Valitettavasti teini joutui poistumaan tapahtumasta valmentajan pyynnöstä, Fox News uutisoi.

Lopullisen päätöksen takana oli West Iron County High Schoolin rehtori, joka sanoi pojan hiustyylin rikkovan koulun suosituksia. Heidän mukaansa kampanjoiminen suoritetaan koko koulun voimin erilaisissa hyväntekeväisyyskampanjoissa, eikä näin radikaalisti kuin poika oli tehnyt.

Syöpähoidot aiheuttavat usein hiustenlähtöä ja siksi monet syöpäpotilaat ovat kaljuja. Toisinaan ihmiset tukevat sairastuneita ystäviään tai sukulaisiaan ajamalla oman päänsä myös kaljuksi, jotta potilaan ei tarvitsisi olla porukan ainoa ilman hiuksia elävä.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kouluun meneminen estetään hiustyylin takia. Kerroimme taannoin seitsemänvuotiaasta tytöstä, joka ei päässyt kouluunsa rastojen takia. Sama kävi myös englantilaiselle pikkupojalle, jolle oli leikattu siisti ja lyhyt irokeesi.