Jättiläisrotat yleistyvät Euroopassa – saavat liikaa ruokaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin ruotsalaisen Bengtsson-Korsåsin perheen rotanloukkuun jääneestä jyrsijämonsterista, jolla oli pituutta 38 senttimetriä. Nyt netissä kerrotaan Birminghamin kaduilla elävistä rotista, jotka ovat kissojen kokoisia.

YouTube
YouTube

Ongelma on paisunut vuoden aikana monessa muussakin kaupungissa. Brittiläinen Colin Watts kertoo Birmingham Mailille, että hän on nähnyt kotikaupunkinsa kaduilla kissan kokoisia rottia, joiden pituus on hännän kanssa yli puoli metriä. Saksan Hallessa on puolestaan nähty uutisten mukaan metrin mittaan kuonosta hännänpäähän ylettänyt jättijyrsijä.

Mirrorin tavoittaman Warwickin yliopiston tutkijan Robin Allabyn mukaan rotat kasvavat suuriksi samasta syystä kuin ihmisetkin – ne saavat käsiinsä enemmän ruokaa kuin ennen. Koko maailma järkyttyi äsken mediaan levinneistä rottakuvista, jossa oli ruotsalaisen perheen keittiöstä löytynyt jättikokoinen rotta. Edes lemmikkikissa ei uskaltautunut keittiöön rotan siellä ollessa.