Lentolippuun ilmestyi kaksimielinen koodi – voiko tämä olla vahinko?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokentät ovat koodien täyttämä maailma, kun porttien numerot ovat esimerkiksi muotoa A39 tai C12, lentokoneet mallit A320 tai 757 ja jopa kiitoradoilla on koodeja, kuten 18L tai 17/35. Numero- ja kirjainyhdistelmillä on merkitys joko matkustajien tai lentokenttähenkilökunnan kannalta.

Myös lentolippuihin on merkitty koodeja, jotka yksilöivät matkustajia ja matkatavaratietoja. Nyt julkisuuteen on noussut ehkäpä kaikkien aikojen hauskin lentolipun koodi, kun twohtwonder-redditor on julkaissut nettiin kuvan kortistaan. Kortin koodina on GR8VAG, eli englanniksi lausuttuna ”great vag”. Vag on slangilyhenne vaginasta.

Kerroimme taannoin, kun Delta Airlinesin matkustusasiakirjaan generoitui koodi H8GAYS, eli englanniksi lausuttuna ”hate gays”. Sanaparsi tarkoittaa homojen vihaamista ja lentoyhtiö pahoitteli tapahtunutta. Koodit generoituvat automaattisesti kortteihin. Koodeissa on kielletty alatyyliset yhdistelmät ja listaa päivitetään jatkuvasti.