Maastavedossa nousi 523,9 kiloa – uskomaton ME syntyi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maastavedossa on tarkoituksena nostaa mahdollisimman paljon painoa ilmaan. Yksi maailman vahvimmista miehistä on 38-vuotias liettualainen Žydrūnas Savickas. Hän on voittanut kaikki voimamiesurheilun suurkilpailut vähintään kerran elämässään.

YouTube
YouTube

Nyt uskomaton lihaskimppu teki maastavedon maailmanennätyksen vuoden 2014 Arnold Strongman -kilpailuissa nostamalla huikeat 523,9 kiloa, eli 1.155 paunaa. Suoritus on yli-inhimillinen, sillä yli puolen tonnin nostaminen kuulostaa kenen tahansa korvaan hurjalta määrältä.

Žydrūnas Savickas nostaa jättisatsin vetoremmien avulla. Suoritus rasittaa suuresti etu- ja takareisiä, pakaroita, selkää ja vatsan sekä kyljen lihaksia. Savickas on voittanut maailman vahvin mies kilpailun kolme kertaa ja sijoittunut toiseksi viisi kertaa.