Mies meloi kajakilla valtavaan vesiputoukseen – tältä se näytti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet extreme-lajeihin hurahtaneista hurjapäistä, joiden elämän suolana on uskomattomien ideoiden ja tempausten toteuttaminen. Uudenlaisen kameratekniikan avulla tavalliset ihmiset pääsevät ihastelemaan temppuja mahtavasta näkökulmasta verkkovideoiden avulla.

YouTube
YouTube

Nyt tähtihetkensä esittelee Dane Jackson -niminen extreme-urheilija, joka tekee kajakillaan sen, mitä monet muut välttelevät viimeiseen saakka. Hän nimittäin kiipeää 18,3 metriä korkean vesiputouksen päälle kajakkinsa kanssa, meloo putouksen reunalle ja antaa virran viedä. Vaarallinen temppu on ohi muutamassa sekunnissa, mutta adrenaliini virtaa elimistössä varmasti pitkään.

Ääriurheilua voi harrastaa monen eri lajin parissa, mutta tyypillisesti siihen kuuluu terveyden tai hengen asettaminen vaaralle alttiiksi. Yleisimpiä uhkarohkeiden ihmisten suosimia lajeja ovat vuorikiipeily ja base-hypyt. Tavallisesta urheilusta saa extremeä, kun siihen lisää yllättävän elementin. Esimerkkinä vedenalainen jääkiekko, jossa Suomi on voittanu aikoinaan jopa maailmanmestaruuden.