Vesipullot jäämässä historiaan? Syötävät vesipallot tulevat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman muoviroskan lisääntymisen syynä on pääosin muoviset vesipullot, jotka eivät maadu luonnossa, vaan päätyvät muun muassa valtameriin tähtitieteellisen kokoisiksi roskalautoiksi. Monissa maissa kehitellään parhaillaan muovipulloille korvaajaa.

Eräs muoviset vesipullot tulevaisuudessa syrjäyttävä keksintö voi olla syötävä vesipallo, joka pitää sisällään kerta-annoksen verran vettä geelimäisen kuoren sisällä.

Kyseessä on lontoolaisten teollisen muotoilun opiskelijoiden Ooho-niminen konsepti, mutta tuote on jo nyt toteutettavissa myös käytännössä, kuten oheiselta videolta huomataan. Kaiken lisäksi vesipallon valmistaminen on edullista ja helppoa. Konsepti palkittiin äskettäin Lexus Design Award -palkinnolla.