Mitä ihmettä? Darth Vader ehdolla Ukrainan presidentiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Populaarikulttuurin ikimuistoisimpiin hahmoihin lukeutuva Darth Vader tunnetaan George Lucasin Star Wars -saagan legendaarisena pahiksena. Luke Skywalkerin arkkivihollinen on elokuvissa enemmän kone kuin ihminen. Nyt mustaan haarniskaan sonnustautunut Sith-ritari suunnittelee poliittista uraa.

YouTube
YouTube

Paikallisen Radio Svobodan mukaan mukaan Darth Vader on asettautunut ehdoille Ukrainan presindetinvaaleissa. Pimeällä lordilla on ennestään puheenjohtajan paikka paikallisessa vuonna 2007 perustetussa internet-puolueessa. Hänen kerrotaan täyttäneen tarvittavat paperit osallistuakseen 25. toukokuuta järjestettäviin presidentinvaaleihin.

Ukrainan internet -puolueen perusti vuosina 2006 ja 2007 paikallinen hakkeri Dmytro Golubov. Darth Vaderin osallistuminen vaaleihin ei ilmeisesti ole pelkkä vitsi, sillä mies on tehnyt osallistumista varten vaadittavan 2.5 miljoonan ukrainan hryvnian, eli noin 16.500 euron arvoisen taloudellisen talletyksen.