Homoseksuaalin sisäelimet eivät kelvanneet lahjoitettavaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailmalla on kohistu homovastaisten uutisten takia viime vuosina entistäkin herkemmin, koska yleinen mielipide on suotuisa myös muita kuin heteroseksuaaleja kohtaan. Nyt kuitenkin maailmalta kantautuu odottamattomia uutisia.

Rohn Neugebauer menehtyi 48-vuotiaana sydänkohtaukseen. Mies oli puhunut jo pitkään ennen kuolemaansa, että hänen ruumiinsa voitaisiin lahjoittaa The Center for Organ Recovery and Education -elintenluovutusohjelman käyttöön hyväntekeväisyytenä. Valitettavasti Rohn ei kelvannut laitokselle, koska hän oli homoseksuaali. Lakipykälissä elää edelleenkin kieroutunut kohta, jonka mukaan homot voivat tartuttaa tauteja, The Daily Mail ihmettelee.

Rohn Neugebauer oli terve, lukuunottamatta hänen pettänyttä sydäntään. Etenkin miehen elinkumppani Dan Burda on syvästi järkyttynyt menettelystä. Hän kirjoitti Change.org-nettisivustolle, että Rohn oli hänen sielunkumppaninsa ja elämänkumppaninsa kahdeksan vuoden ajan. Mies olisi voinut lahjoittaa elämällään elämän, mutta järjetön laki estää miehen tarjoaman avunannon vain siksi, että hän ei ole heteroseksuaali.