Rugbyjoukkue voitti ottelun – reaktio villitsi yleisön kaatosateessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuvitelkaa tilanne, jossa edessänne on kokonainen joukkueellinen komeita rugbyn pelaajia ilman paitaa. Lisätkää yhtälöön miesten vartaloita piiskaava vesisade ja perinteinen Tyynen valtameren saarilla suoritettu sotatanssi nimeltään haka.

YouTube
YouTube

Nyt tätä ei tarvitse pelkästään kuvitella, sillä verkkoon on julkaistu video, jossa uusiseelantilaisen All Blacks -rugbyjoukkueen pelaajat esittävät upean voittotanssinsa sateisella stadionilla ja ilman paitoja totta kai. Miehet ovat juuri peitonneet vastustajansa Hong Kong Sevenin ja juhlistavat voittoa maorien perinteisellä haka-tanssilla.

Haka on tanssi, jossa tömistellään jalkoja ja taputellaan nyrkkejä ja käsiä eri puolille kehoa. Ilmeet ja ääntelyt ovat olennainen osa perinnetanssia. Uusiseelantilaisen All Blacksin haka Ka Mate on yksi tunnetuimmista kategoriaan kuuluvista tansseista ja siitä löytyy lukuisia esimerkkivideoita ympäri nettiä.