Voiko ruuvi saada ihmisen hyvälle tuulelle? Katso tämä video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman vanhimpana ruuvina pidetään Arkhimedeen ruuvia, jota käytettiin muinaisen Egyptin aikana veden nostamisen apuna. Tästä on kuljettu pitkä matka vuoteen 2014 ja japanilaiselle Studio Yumakanolle. Nyt maailmaan on syntynyt hyväntuulinen ruuvi.

Ruuveja näkee kaikkialla ja joka paikassa. Niihin ei kuitenkaan kiinnitetä sen suuremmin huomiota, sillä ihmisen silmä on tottunut ruuveihin ja niiden erilaisiin kantoihin. Yleisimmät hahlot kannoissa ovat kaiketi tasapää, eli uraruuvi, ja ristipää, eli ristikanta. Jotta maailma ei olisi niin tylsä paikka, on markkinoille tullut hymyilevällä ilmeellä varustettu ruuvi.

Hymyruuvia voi tekijänsä mukaan käyttää tavallisen ruuvin tavoin, mutta sen nähdessään tulee iloiselle mielelle. Verkkovideolla voi nähdä ruuvin valmistusoperaation, ja totta kai ilmeikkääseen teräskappaleeseen tarvitsee myös omanlaisensa ruuvimeisselin kiristämistä ja löysentämistä varten. Olisikohan huonekalujen kokoaminen hauskempaa puuhaa näitä ruuveja käyttämällä?