Uskomatonta, mutta totta! Amissit siirsivät TALON miesvoimin – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amissit ovat Yhdysvalloissa asuva pieni ja eristäytynyt kristillinen joukko, joka elää vanhanaikaista elämää ilman nykyajan teknisiä laitteita – ja sähköä. Yhteisöstä löytyy kuitenkin voimaa monen mekaanisen laitteen verran ja saamme nähdä tästä huiman todisteen.

YouTube
YouTube

Videolla näytetään nimittäin kuinka amissit siirtävät talon ilman suuria työkoneita. Taloon tarttuu kiinni 80 miestä, ja se nousee ilmaan kuin mikä tahansa kodin huonekalu. Talo jämähtää ensin aavistuksen verran väärään paikkaan, mutta pienellä siirtämisellä se saadaan alustalleen.

Tätä Pennsylvanian Spartansburgissa kuvattua talon siirtotapaa on hankala edes uskoa todeksi suomalaisittain ajateltuna, mutta yhdysvaltalaiset rakennukset eivät ole yhtä vahvaa tekoa kuin mihin kotimaassamme on totuttu.

Nuorilla amissijäsenillä on teini-ikässä mahdollisuus itse päättää jatkavatko he yhteisönsä parissa vai eivät. Yhdysvalloissa esitetään amissien elämää esittelevää realitysarjaa Breaking Amish. Yksi sarjan päähahmoista, nuori kaunotar Kate Stoltzfus, päätti olla jatkamatta seurakunnassa. Hänet nähtiin heti yhteisöstä eroamisen jälkeen rohkeissa alusvaatekuvissa.